Kemin yrittäjänaisten toiminnasta,

Eilen 15.9.2017 kokoonnuimme Kemin kaupungintalon ylimpään kerrokseen viettämään syyskauden avajaisia, illan aikana tiedustelimme jäseniltämme millaista toimintaa he haluavat alkavalle kaudelle. Tämän pohjalta kasaamme hallituksessa tiimit ja valitsemme tiimivetäjät järjestämään tapahtumia.

Odotettavissa on varmasti taas kivoja tapahtumia.

Kerroimme jäsenillemme mm näistä uusista nettisivuista. Yhdistyksen netti-sivut ovat olleet vuosia enemmän tai vähemmän – ajan tasalla, joten oli aika uudistaa sivut.  Samalla päätimme ottaa Blogin mukaan kertomaan toiminnastamme, tapahtumistamme sekä ajatuksista joita meillä Yrittäjänaisilla herää arjen keskellä. Yhdessä valitsimme hyvistä vaihtoehdoista yhdistyksemme Sloganin ;

Tekijänaisia Merilapista, Kemin Yrittäjänaiset!

Miksi Merilapista, miksei vain Kemin yrittäjänaiset ? Jäseniemme yritykset sijaitsevat Kemin lisäksi myös naapurikunnissa, joten onkin luontevaa puhua Merilapista, alueenahan tämä Merilappi pyörittää merkittävää yritystoimintaa. Osa naisyrittäjien yrityksiä, osa perheyrityksiä joissa molemmat perheen jäsenet toimivat yrittäjinä.

Kemin yrittäjänaisten Fasebook sivut ovat olleen jo muutaman vuoden aktiivinen kanava tiedottamisessa, mutta jotain uutta on kiva tuoda mukaan.  Emme toki unohda valtakunnallista membook- kanavaakaan , josta saimme koulutusta viimeisimmässä Lapin yrittäjänaisten yhteisessä tapaamisessa.

https://fi-fi.facebook.com/Keminyrittajanaiset/

Jäsenillat noudattavat hyvin pitkälle totuttua, hyväksi havaittua kaavaa;

Toiminnassamme on hyvää ruokaa ja sopivasti asiaa, rentoa yhdessä oloa sekä iloista puheensorinaa ja naurun rämähdyksiä.   Ajatusten vaihtoa asioista, jotka kulloinkin askarruttaa. Koen itse tämän sosiaalisen yhdessäolon parhaana antina jota Yrittäjänaisjärjestö voi jäsenelleen antaa.

Jäsenissämme on monia jotka työskentelevät yksin, arjen touhuissa puuttuu juttuseura jonka kanssa voisi pohtia yrittämistään. Toinen yrittäjänainen onkin silloin kumppani, jolle voi avautua ja saada sitä kautta neuvoja yrittämiseen. Itse koen miehisessä maailmassa yrittävänä, naisjärjestön tuovan kaivattua naisnäkökulmaa ja juttuseuraa arjen haasteiden keskellä.

Mitä me sitten teemme, Miksi lähtisi mukaan Kemin Yrittäjänaisiin?

Kuten edellä jo tuli todettua toimintaamme kuuluu jäsenillat,mutta myös koulutukset ja asioista informaation antaminen. Toimimme edunvalvojana yrittäjää koskevissa asioissa.

Tästä hetkestä, kun lähtee kelaamaan aikaa taaksepäin, voi vain todeta että meillä on ollut monipuolista toimintaa. Pienellä porukalla, on saatu paljon aikaan. Elokuulla kävimme tutustumassa jousiammuntaan Pohjanjousen vieraana, pidimme jousiammuntakisat. Osa meistä innostui lajista ja onkin menossa lokakuulla alkavalle peruskurssille opettelemaan lisää.  

Alkukesästä vierailimme Kemin Yliopiston apteekilla ja talvella meille esiteltiin Kemin lumilinnaa sekä tanssahdeltiin itämaisia tansseja. Tutustuimme kehonhuoltoon muutaman viikon jaksona, tästäkin joku jäi koukkuun ja huomasi kuinka paljon paremmin jaksaa arjessa kun satsaa omaan hyvinvointiin. Monenlaista yritysvierailua on toteutettu autokaupasta seksishoppiin ja apteekista kuntosalille.

Syys- ja kevätkokouksissa virallisen kokousasian rinnalla olemme saaneet esittelyn joltain paikalliselta yhteistyökumppanilta, esimerkkinä mainittakoon vakuutusyhtiön informaatio yrittäjälle tärkeistä vakuutusasioista.

Vuosikymmenten perinne on ollut naisten ilta ja muotinäytöksen järjestäminen naisten päivän aikoihin.

Aktiiviset senioriittamme voivat kertoa tästä tapahtumasta mukavia muistoja, jo vuosia ennen kun minä tai kukaan muukaan nykyhallituksen jäsenistä on ollut mukana toiminnassa.  On tapahtumia, joissa jäsenet viihtyvät joten miksipä ei jatkettaisi niitä? Aina voidaan tuoda rinnalle uusia ajatuksia, kuten viimeisin hyväntekeväisyystapahtuma Mieletön ilta Marraskuulla 2016. Tapahtuma oli kaikille avoimena tapahtumana paikallisessa yökerhossa, muotinäytöksen lisäksi järjestimme huutokaupan, illan tuotto ohjattiin lasten ja nuorten psykiatrian polille.

Paikallisen toiminnan lisäksi, olemme aktiivisesti mukana kattojärjestömme  Suomen Yrittäjänaisten vuosittain järjestämissä tapahtumissa.  Pidämme myös tiivisti yhteyksiä Lapin muihin naisyrittäjiin. Lapin yrittäjänaisten kanssa järjestämme mukavaa toimintaa vähintäänkin kerran vuodessa, ohjelma- ja teemat vaihtelee mutta ajatus on yhteinen;  Ladyt tunturissa.  

Kemissä 16.9.2017

Anne Juopperi, Hallituksen jäsen